X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Inaugurarea Irinei Vlah va avea loc fără Nicolae Timofti

15 apr. 2015,, 08:05   Politică
5584 0

Foto: kommersant.ru

Ceremonia de inaugurare a noului bașcan al UTA Găgăuzia va avea loc miercuri, 15 aprilie, în piața centrală din Comrat, informează Gagauzinfo.md. La ceremonie sînt așteptați prim-ministrul, președintele Parlamentului, precum și Mitropolitul Vladimir. Președintele țării, Nicolae Timofti, a decis să nu meargă la Comrat, ci să aștepte depunerea jurămîntului de către Irina Vlah la Chișinău, notează NOI.md.

La ceremonia de inaugurare a Irinei Vlah în calitate de nou bașcan al Găgăuziei urmează să participe prim-ministrul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, președintele Parlamentului, Andrian Candu, Mitropolitul Moldovei Vladimir, ambasadorul Rusiei în Moldova, Farit Muhametșin, ambasadorul Turciei, Mehmet Selim Kartal.

Șeful statului, Nicolae Timofti, consideră că ceremonia care va avea loc în autonomia găgăuză are un caracter „local” și îl va delega la Comrat pe consilierul său Vladimir Ciobanu.

„Deși important, ceremonia de învestire și depunerea jurămîntului în fața Adunării Populare a Găgăuziei este un eveniment de importanță locală. Depunerea jurămîntului în fața președintelui Republicii Moldova, în conformitate cu Constituția, este un eveniment de importanță națională. Președintele Nicolae Timofti va primi jurămîntul Irinei Vlah, iar ulterior va efectua o vizită în autonomia găgăuză”, a menționat secretarul general al Aparatului Președintelui, Ion Păduraru, într-un interviu acrodat portalului Realitatea.md Ceremonia de inaugurare a noului bașcan al UTA Găgăuzia va avea loc miercuri, 15 aprilie, cu începere de la ora 11.00 și va fi transmisă în regim online pe Internet.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?