X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

CEC a aprobat programul calendaristic pentru desfășurarea alegerilor locale

14 apr. 2015,, 15:16   Politică
4104 1

CEC a aprobat programul calendaristic pentru desfășurarea alegerilor locale
Foto : newstube.ru

Înscrierea concurenților electorali în cursa pentru alegerile locale va începe cel mai probabil săptămîna viitoare, după ce vor fi create consiliile de circumscripție. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, informează NOI.md.

Potrivit lui Ciocan, consiliile de circumscripție urmează a fi constituite pînă la finele acestei săptămîni, iar ulterior va fi dat startul înregistrării concurenților. Programul calendaristic pentru desfășurarea scrutinului a fost aprobat astăzi de membrii CEC.

„Acest plan prevede acțiunile CEC, ale organelor electorale din teritoriu și ale administrațiilor publice locale, care urmează a fi întreprinse pentru buna desfășurare a alegerilor. În acest document am descris termenii într-o anumită consecutivitate și toate procedurile, începînd de la înregistrarea candidaților și pînă la procedura de acumulare de fonduri, de raportare financiară”, a precizat Ciocan.

Iurie Ciocan a mai precizat că, deși CEC a stabilit cheltuieli de 89 de milioane de lei pentru desfășurarea scrutinului, în bugetul de stat pentru anul 2015 sînt prevăzuți doar 65 de milioane de lei în acest scop. În cazul în care această sumă nu va fi suficientă, Comisia Electorală va solicita Guvernului să aloce suplimentar resurse financiare din Fondul de rezervă, a menționat Ciocan.

Totodată, funcționarul a anunțat că o companie internațională va testa Registrul electronic al alegătorilor înainte de alegeri, pentru a asigura buna funcționare a acestuia în ziua scrutinului. Precizăm că la alegerile parlamentare din toamna anului trecut, au fost înregistrate mai multe deficiențe tehnice la acest capitol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?