X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

The Telegraph: Europa avansează spre o catastrofă economică

14 apr. 2015,, 12:45   Externe
4701 4
Foto: ruvr.ru
„Există ceva catastrofal greșit în viitorul așa numitului stat european”, scrie economistul ediției britanice Roger Butl, menționînd că valuta unică europeană este „rădăcina problemei”.

În timp ce continuă lupta între Grecia și Zona euro pe marginea măsurilor de austeritate și a planurilor de stingere a datoriei există pericolul că Finlanda ar putea deveni „următoarea Grecie”, scrie economistul The Telegraph, Roger Butl. El menționează că acest lucru constituie o premisă pentru declanșarea catastrofei economice în Zona euro.

Butl menționează că în timp ce piețele de obligațiuni ale Zonei euro denotă o dezvoltare optimistă a economiei, trezește îngrijorare dezvoltarea diverselor țări după criza financiară mondială din 2008. În pofida faptului că în această perioadă economia SUA a crescut cu 8,4 la sută, cea a Marii Britanii – cu 3,4 la sută, în ansamblu economia Zonei euro a înregistrat o descreștere de 2,2 la sută – creșterea economică a Spaniei, Portugaliei, Italiei și Greciei a constituit minus 6,4 la sută, 7,3 la sută, 9,5 la sută și, respectiv, 26 la sută, scrie economistul. În contextul analizei boomului de pe piețele asiatice aceste date i-au făcut pe mulți să se gîndească dacă conceptul economiei unice europene nu este sortit eșecului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?