Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Chișinăuienii și-au amintit cîntecele anilor de război

14 apr. 2015,, 10:00   Societate
3327 0
Кишиневцы вспомнили песни военных лет (ФОТО)
Foto: noi.md
Concertul „Cîntece dogorîte de război” a întrunit la 11 aprilie în Parcul eroilor căzuţi în războiul din Afganistan un număr mare de spectatori de diferite vîrste, relatează NOI.md cu referire la comunicatul Consiliului Obștesc „Pentru Patrie”.

Participanții la concert au interpretat cîntece renumite ale anilor de război și cunoscute de toți, precum: „Noaptea întunecată” („Темная ночь”), „Amurguri purpurii” („А закаты алые, алые”), „Balada despre mamă” („Баллада о матери”), „Pe movilă” („На кургане”). De cele mai prelungite aplauze și admirație deosebită s-a învrednicit cea mai tînără interpretă a cîntecelor „Obeliscul” („Обелиск”) și „Luna știrbită” („Щербатый месяц”), Alexandra Iordanova.

Manifestarea a fost vizitată de persoane publice politice moldovenești, printre care liderul mișcării „Patria – Uniunea Eurasiatică” și al Consiliului „Pentru Patrie”, Igor Tuleanțev, ex-deputatul Iurie Munteanu, liderul Partidului „Patrioții Moldovei”, Mihail Garbuz, președintele Comunității Ruse din Republica Moldova, Ludmila Lașcionova, și alții.

Conducerea Consiliului a reamintit că acțiunea „Cîntece dogorîte de război” este săptămînală și sîmbăta viitoare chișinăuienii iarăși vor putea să se bucure de concert și să evolueze personal cu un cîntec sau o poezie pe tema războiului. Reamintim că Consiliul „Pentru Patrie” a fost creat în anul 2014 din inițiativa mișcării „Patria – Uniunea Eurasiatică” și a întrunit peste 70 de organizații obștești, etnoculturale, politice și de veterani. În funcția de președinte al Consiliului „Pentru Patrie” a fost ales liderul mișcării „Patria – Uniunea Eurasiatică”, Igor Tuleanțev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?