Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

De ce le este rusilor cel mai frica

9 apr. 2015,, 12:30   Externe
5558 5

Foto: realcaucasus.org

Rusia isi consolideaza sistemul de aparare aeriana pentru ca se teme de un potential atac global fulgerator din partea Statelor Unite, a declarat adjunctul comandantului fortelor aeriene si cosmice, generalul Kirill Makarov.

"Problemele legate de apararea aeriana au urcat pe primul plan. Mai ales dupa ce SUA au adoptat conceptul atacului global fulgerator, care reprezinta principalul pericol pentru Rusia din punctul de vedere al apararii spatiului aerian", a explicat Makarov, citat de presa moscovita.

Oficialul rus a mentionat ca respectivul concept presupune ca, intr-un timp foarte scurt, orice stat pe care SUA l-ar putea considera inamic sa fie supus unui atac fulgerator, care ar putea dura intre 40 de minute si doua ore si jumatate.

Makarov a subliniat ca, in acest scop, pot fi folosite rachetele de croaziera, intercontinentale aflate deja in exploatare, precum si mijloacele in curs de realizare - aparatele zburatoare hipersonice.

"Rusia isi perfectioneaza scutul anti-racheta tocmai pentru a face fata acestor aparate zburatoare", a mentionat ofiterul rus, anuntand ca, potrivit estimarilor, pana in 2020, Statele Unite vor dispune de 8.000 de rachete de croaziera, din care 6.000 purtatoare de incarcatura nucleara. Mai mult ca sigur, a adaugat Makarov, aceste arme poate fi utilizat, "in anumite circumstante", impotriva Rusiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?