X 
Transnistria stiri: 1393
Preşedintele stiri: 4035

Victor Osipov şi Nina Ştanski au convenit asupra unui acord ce ar soluţiona problemele în domeniul asigurărilor auto

8 apr. 2015,, 09:15   Politică
4848 5

Кишинев и Тирасполь фактически договорились признать страховые полисы автовладельцев
Foto: publika.md

Vicepremierul moldovean pentru reintegrare, Victor Osipov, şi reprezentantul Tiraspolului, Nina Ştanski, au declarat marţi, după o întrevedere la sediul OSCE la Chişinău, că s-a ajuns la un consens pe marginea reglementării procedurilor de asigurare a mijloacelor de transport şi de despăgubire a daunelor provocate de accidentele rutiere pe ambele maluri ale Nistrului, transmite News-Moldova.

„După o serie de şedinţe ale grupului de lucru în domeniul transporturilor, am reuşit să coordonăm o poziţie comună în domeniul garantării drepturilor personelor care şi-au asigurat mijloacele de transport, precum şi garantarea acestor drepturi. Am urmărit să facem posibilă activitatea operatorilor în domeniul asigurărilor. Obiectivul de care ne-am condus şi cred că am reuşit a fost respectarea intereselor conducătorilor auto, precum şi ale persoanelor ce au avut de suferit din cauza accidentelor rutiere pe ambele maluri ale Nistrului”, a spus Osipov.

Vicepremierul moldovean a mai precizat că s-a ajuns la un proiect de acord ce urmează să fie examinat şi, eventual, aprobat la un nivel mai înalt decît cel al reprezentanţilor politici în procesul de negocieri.

Potrivit lui Osipov, mecanismul ce va fi instituit constă în faptul că operatorii din domeniul asigurărilor vor trebui să interacţioneze astfel ca părţile implicate în accidente rutiere să-şi poată recupera daunele, indiferent de locul unde a fost emisă poliţa de asigurare şi indiferent dacă accidentul s-a produs în dreapta sau în stînga Nistrului.

La rîndul său, Nina Ştanski a subliniat că documentul “a fost parafat” de reprezentanţii politici şi are toate temeiurile să creadă că Tiraspolul şi Chişinăul îl vor aproba.

„Pînă în prezent în Transnistria nu a existat un asemenea mecanism (asigurările auto obligatorii, n.red.). Dacă decizia va fi luată, instrumentul respectiv va fi creat şi în Transnistria. Astfel, de asigurările auto obligatorii vor putea să beneficieze cetăţenii de pe ambele maluri”, a declarat reprezentantul Tiraspolului.

„În principiu, este vorba despre o recunoaştere reciprocă a poliţelor de asigurare obligatorie auto”, a conchis Ştanski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?