X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4036

Ambasada Rusiei în Moldova pregăteşte festivităţi cu prilejul celor 70 de ani ai Victoriei

7 apr. 2015,, 16:00   Societate
3480 4
Foto: noi.md
Ambasada Federaţiei Ruse în Moldova şi Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură intenţionează să desfăşoare o serie de acţiuni cu prilejul celor 70 de ani de la Marea Victorie, care se împlinesc pe 9 mai, notează agenţia "Infotag" cu referire la Ambasada Federației Ruse.

Începînd cu luna februarie, veteranilor de război care sînt cetăţeni ruşi și locuiesc în Moldova li se înmînă medalii jubiliare "70 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei 1941-1945".

În numele Guvernului Moscovei, circa 900 de veterani de pe ambele maluri ale Nistrului vor beneficia de ajutor umanitar.

Pe 2 mai, la Chişinău va avea loc conferinţa internaţională "70 de ani de la Marea Victorie în sorţile popoarelor statelor-membre ale CSI". De asemenea, se planifică editarea a trei volume: "Ei au luptat împotriva fascismului" de Nicolae Guţul; "Geneza, cursul şi rezultatele celui de-al Doilea Război Mondial: adevăr şi mituri", de Sergiu Nazaria și "Capul de Pod de la Coşniţa. 1941-1944” de Gheorghe Vatava.

Din resursele Ambasadei Federației Ruse a fost filmată pelicula "A doua naştere a altarelor militare", a cărei temă principală va deveni activitatea voluntarilor de restabilire a 20 cele mai mari complexe memoriale de pe teritoriul Republicii Moldova.

La începutul lunii mai vor fi deschise mormintele militare restabilite în cinci sate din Moldova.

La memorialele militare din cinci oraşe moldoveneşti, inclusiv Bălţi şi Comrat, se planifică aprinderea "Focului veşnic".

Momentul culminant al festivităţilor va deveni organizarea concertelor de 9 mai în centrul Chişinăului şi al Tiraspolului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?