Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Procuror corupt, salvat de instanța de judecată

7 apr. 2015,, 12:30   Societate
2898 2

Procuror corupt, salvat de instanța de judecată
Foto : clbvictoria.com

Procuratura Anticorupție califică drept ilegală sentința emisă de Judecătoria Șoldănești, prin care un procuror acuzat de corupţie s-a ales doar cu o amendă. Hotărîrea instanței urmează a fi contestată la Curtea de Apel, în condițiile în care sentința ar fi prea blîndă, spun procurorii.

Potrivit datelor dosarului, procurorul a estorcat 2000 de lei de la o persoană, în schimbul încetării urmăririi penale pe numele acesteia. Ulterior, oamenii legii au stabilit că același procuror a pretins 3000 de euro de la un alt bărbat pentru a nu-l reţine într-un caz de violenţă în familie. În cele din urmă, pentru faptele lui instanța i-a aplicat o amendă de 20 de mii de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate timp de 1 an. Totodată, învinuitul a fost suspendat provizoriu din funcție de către Consiliul Superior al Procurorilor.

Procuratura Anticorupţie consideră că instanţa de judecată a aplicat în mod ilegal o normă mai blîndă în privinţa inculpatului, motiv pentru care sentinţa va fi contestată în ordine de apel.

În prezent, pe rolul instanţelor de judecată se află alte două cauze penale de învinuire a procurorilor, unul din Ocniţa, iar celălalt din Nisporeni, care au fost documentaţi pentru fapte de corupere pasivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?