X 
Eurovision stiri: 517
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Proprietarul navei moldovenești scufundate va achita Ucrainei 1 milion de dolari

7 apr. 2015,, 14:00   Business
5745 1
Владелец молдавского теплохода заплатит Украине $1 млн.
Foto: moldovenii.md
Proprietarul navei moldovenești „Nikolai Bauman”, care a naufragiat în apropierea coastei regiunii Odessa, va achita Ucrainei peste 1 milion de dolari în calitate de despăgubire a prejudiciului ecologic cauzat de produsele petroliere care s-au scurs din rezervoarele navei.

Acest fapt a fost relatat de presa ucraineană, care a menționat că instanță de judecată din regiunea Odesa a dat cîștig de cauză Procuraturii de Transport Dunăre în litigiul cu firma „Danube Shipping LTD”, proprietara vasului „Nikolai Bauman", cu echipaj ucraineano-rus, care a circulat sub pavilionul Republicii Moldova și s-a scufundat acum doi ani în delta Dunării Starostambulski, informează NOI.md.

Judecătoria l-a obligat pe proprietarul navei să achite prejudiciul ecologic cauzat de produsele petroliere care s-au scurs din rezervoarele vasului, estimate la 1 milion 089,6 mii de dolari.

După naufragiu, în regiunea coastei regiunii Odessa s-a format o pată cu o suprafață de cinci kilometri pătrați. Nava ucraineano-moldovenească „Nikolai Bauman” a naufragiat în apele teritoriale ale Ucrainei pe 6 martie 2013. Vasul avea la bord 11 membri ai echipajului – zece ucraineni și un cetățean rus, care au fost salvați. După scufundare, circa patru tone de combustibil care se aflau în rezervorul vasului s-au scurs în apă.

Specialiștii de la Academia Maritimă de Stat de la Herson care au participat la investigarea incidentului au înaintat trei cauze posibile ale naufragiului vasului. În primul rînd, „Nikola Bauman” ar putea să se ciocnească cu un obiect scufundat necunoscut; în al doilea rind, scufundarea ar putea fi cauzată de un val mare din întîmpinare. A treia versiune – naufragiul a fost cauzat de sleming – fenomen de rezonanță între oscilația navei și cea a valurilor, care se manifestă printr-un impact puternic între fundul acesteia și apă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?