X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Deputaţii, împotriva accizelor vechi

6 apr. 2015,, 12:45   Economie
3688 1
Депутаты против использования старых акцизных марок
Foto: kommersant.ru
Parlamentul nu a sprijinit proiectul de lege cu privire la permisiunea de a vinde mărfuri accizabile cu accize de tip vechi. Proiectul a fost sprijinit de doar 38 de deputaţi, astfel documentul nu mai poate fi discutat în actuala sesiune a Parlamentului.

Potrivit agenţiei "Infotag", proiectul a fost prezentat de viceministrul Finanţelor Simion Botnari, conform căruia la Codul fiscal se propune o completare ce permite comercializarea mărfurilor cu accize de tip vechi pînă la epuizarea stocului.

"Trebuie să permitem agenţilor economici să vîndă marfa pe care o au cu accize vechi. Este vorba despre un singur operator, care nu a reuşit să vîndă marfa. Rezervele acestuia sînt de 334 de mii de pachete de ţigări", a spus el, evitînd să spună despre care companie este vorba.

Răspunzînd la întrebările deputaţilor despre necesitatea de a introduce noi accize, Botnari a spus că nivelul de securitate al acestora este mai mare faţă de precedentele accize.

"Precedentele accize aveau risc sporit de falsificare. Acum am asigurat securitate mai mare mărfurilor comercializate", a spus viceministrul.

Răspunsul dat nu a fost pe placul deputaţilor, care au opinat că rezervele vechi pot să nu se mai termine, dacă accizele vechi sînt uşor de falsificat.

"Cineva poate la nesfîrşit să vîndă mărfuri cu accize vechi. Pentru ce să acceptăm asemenea risc?", s-a indignat liderul Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin.

Liberalul Gheorghe Brega a propus "retragerea de pe rafturi a mărfurilor cu accize vechi, dacă este imposibil de înlocuit accizele".

În rezultat, deputaţii au refuzat să sprijine proiectul. Pentru iniţiativa dată au votat doar deputaţii din PLDM şi PDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?