Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

ATENŢIE MARE la produsele cumpărate de sărbători

6 apr. 2015,, 10:30   Societate
4033 0
Подготовка к Пасхе: при выборе продуктов нужно быть бдительными
Foto: eva.ru
Paştele se apropie, iar oamenii sunt în toiul pregătirilor de sărbătoare. Centrele comerciale s-au transformat în ultimele zile în adevărate furnicare. Pentru a ne proteja familia, dar şi oaspeţii de un eventual pericol pentru sănătate este important să alegem cu grijă alimentele.

Pentru a fi siguri de calitatea produselor, este important să ţinem cont de condiţiile în care acestea sunt păstrate. Alimentele trebuie, neapărat, să fie etichetate, să conţină date despre tipul, originea şi termenul de valabilitate a acestora. În cazul în care ambalajul este deteriorat, produsul trebuie evitat, întrucât acesta prezintă pericol.

Medicii igieniști recomandă gospodinelor să fie atente cum păstrează alimentele acasă.

"De multe ori gospodinele pregătesc cu mult înainte de sărbători bucatele și calea de infectare poate fi păstrarea produselor la temperaturi contraindicate", a declarat şeful Centrului de Sănătate Publică a municipiului Chişinău, Luminiţa Suveică.

Oamenii spun că sunt atenți la produsele pe care le cumpără, întrucât acestea se dovedesc a fi uneori alterate:

"În primul rând eu le miros să nu fie stricate. Sunt rupte, fărâmate. Dar îndeobște, în piață, nu poți să atragi atenție la orice, mai ales acum când vin sărbătorile, unul peste altul și ei se folosesc de moment".

"Atragem atenție la termenul de valabilitate, la aspectul exterior. Eu mă strădui să iau de la țară, adică de acolo unde știu că este din gospodărie, tăiată. La piață, produse alimentare, ce ține de calitate, nu cumpăr".

Administratorii centrelor comerciale dau asigurări că toate alimentele sunt supuse verificărilor în fiecare dimineață.

"În caz că se depistează marfă necalitativă, dumnealor se pot adresa la administrația pieții sau la serviciul veterinar-sanitar care este amplasat în teritoriul pieții", a precizat directorul Pieţei Centrale din Chişinău, Veaceslav Bălan.

O condițiie obligatorie pentru păstrarea corectă a produselor este ca acestea să fie păstrate în frigidere și să nu fie recongelate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?