X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4045

Diacov propune crearea unui centru de combatere a comercializării drogurilor (VIDEO)

4 apr. 2015,, 09:35   Societate
4486 1

Foto: noi.md

Procurorul Chișinăului, Ivan Diacov, împreună cu directorul general al Centrului Internațional de Prevenire și Informare în Domeniul Adicțiilor, Mircea Grecu, continuă acțiunea de informare a elevilor și studenților despre pericolul consumului și răspîndirii drogurilor. Vizitînd instituțiile de învățămînt, Diacov și Grecu își propun să atragă cît mai mulți tineri în mișcarea de voluntariat pentru combaterea drogurilor. În opinia lor, în Republica Moldova ar trebui de creat un organ special de stat care să coordoneze activitatea de contracarare a răspîndirii ilegale a drogurilor, informează NOI.md.

Directorul general al Centrului Internațional de Prevenire și Informare în Domeniul Adicțiilor, Mircea Grecu, le povestește elevilor despre aceea că nu există droguri inofensive, chiar dacă acestea formal se împart în „legale” și „interzise”.

„Niciun stat european nu poate renunța la comercializarea drogurilor «legale» - tutun și alcool. Aceasta se explică prin veniturile mari din vînzări. Cu toate că, posibil, alcoolul este chiar mai periculos decît drogurile interzise. În orice caz, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, în lume sînt mult mai multe victime ale dependenței de alcool. Situația creată numai agravează daunele generale provocate de droguri și traficul ilegal de droguri”, a menționat Mircea Grecu.

În opinia directorului general al Centrului Internațional de Prevenire și Informare în Domeniul Adicțiilor, organizațiile obștești și voluntarii trebuie să se implice activ în lupta cu consumul și răspîndirea drogurilor.

La rîndul său, procurorul Ivan Diacov, care a lansat inițiativa de a uni eforturile savanților și funcționarilor în profilaxia drogurilor în rîndul elevilor, consideră că cel mai bine ar fi de creat o structură de stat separată pentru combaterea consumului și răspîndirii drogurilor. Potrivit lui Ivan Diacov, o experiență pozitivă în acest sens există în Rusia și România, și ar fi oportun de aplicat această experiență și în Moldova.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?