X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

La Chișinău va fi vernisată o expoziție de „Mîndre” (FOTO)

5 apr. 2015,, 12:00   Societate
7470 0

Foto: noi.md

Pe 10 aprilie, la MolDeco va fi vernisată expoziția de pictură „Mîndră, maci și spicu’ de grîu”, semnată de tînărul artist Mihai Ungureanu, supranumit Mihu, informează NOI.md.

Colecția dată cuprinde picturi în ulei avînd elemente folcloristice și chipuri de tinere. „Folclorul și «Acasă» au fiert demult, să zic dintotdeauna, în sîngele meu. Îmi place să mi se povestească despre piatră, rîu, moară, lemn, trunchi, portiță, ploaie… Cultura noastră, după mine, e foarte legată de creație și de creator. Natura încă ne stă alături să ne mîngîie. De ce femei? Da ele nu-s femei, ele îs Mîndre… am ales să aduc înapoi la viață natura asta a noastră și valorile de altădată prin Mîndre. Pentru că numai o Mîndră îți poate povesti așa frumos și gingaș despre IE. Și IA îți povestește de natură”, relatează Mihai.

Inspirat de Nata Albot și de festivalul IaMania, Mihu s-a apucat de pictat fete în ii. La început vedeai mai întîi iile, apoi fetele. De fapt erau fete, dar fără față. Apoi a apărut o jumătate de față, dar fără gură. Apoi au apărut ochii, dar tot fără gură. Pe final pictorul și-a dezlănțuit inspirația și a născut o colecție întreagă de Mîndre. Diferite, luminoase, colorate, senine, cu părul în vînt, cu maci și cu spice de grîu.

Mihai Ungureanu a făcut studii la Liceul de Arte „Igor Vieru”, apoi a mers la Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice din Chișinău, iar din 2012 este student la Academia de Arte din Veneția.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?