X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Fost judecător la CC, numit în funcția de avocat al poporului

3 apr. 2015,, 12:06   Societate
3438 0

Fost judecător la CC, numit în funcția de avocat al poporului
Foto : noi.md

Deputații au aprobat astăzi candidatura avocatului Mihail Cotorobai la funcția de avocat al poporului. Hotărîrea a fost aprobată cu votul a 71 de deputați, informează NOI.md.

Mihai Cotorobai este conferențiar universitar în drept și a fost decorat cu distincțiile de stat „Meritul civic”, „Ordinul de onoare”, și „Ordinul Republicii”. Potrivit Comisiei parlamentare pentru selectarea candidaților la funcția de ombudsman, Mihail Cotorobai a acumulat un punctaj superior față de alți doi candidați. Acesta a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova și judecător la Curtea Constituțională.

„Este o personalitate notorie în societate, se bucură de o reputație ireproșabilă și respect în mediul academic”, se arată în raportul Comisiei.

Tot în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, candidatura Janei Costachi, propusă pentru funcția de avocat al poporului pentru drepturile copilului, a fost respinsă de Legislativ. Pentru promovarea acesteia în funcția de ombudsman au votat doar 19 deputați.

Comisia parlamentară de profil urmează să inițieze o nouă procedură de selectare a candidaților pentru suplinirea locului vacant.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?