X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Şefa Direcţiei cultură Chişinău, acuzată de incompetenţă

3 apr. 2015,, 11:00   Societate
4856 0

Foto: radiochisinau.md

Consilieri municipali şi părinţi ai elevilor Școlii de Arte „Alexei Stîrcea” au acuzat-o pe şefa Direcţiei cultură din cadrul Primăriei Chișinău, Lucia Culev, de incompetenţă, informează agenţia "Infotag".

Șefa Direcţiei educaţie, tineret şi sport, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a spus joi, la şedinţa Consiliului Municipal, că "din cauza numărului insuficient de elevi în clasele primare şi din cauza programului special de studii, se propune ca clasele primare din Școala de Arte să fie închise, iar copiii – transferaţi în liceul vecin".

Informaţia prezentată de șefa Direcţiei i-a indignat pe consilierii municipali.

Consilierul PLDM, Sandu Grecu, a spus că "aceasta este unica şcoală din Moldova cu asemenea profil, unde învaţă copii artistici şi care a fost absolvită de multe personalităţi culturale din Moldova". El consideră că "această şcoală nu ar trebui combinată cu gimnaziul".

"La şcoala respectivă trebuie să vină doar copii cu aptitudini. Nu vă bateţi joc de copiii voştri, nu-i caliciţi!", a spus Grecu.

Consilierul municipal Victor Gurău a întrebat "de ce şefa Direcţiei cultură, Lucia Culev, nu a rezolvat problema din start, imediat ce a apărut".

El a propus crearea unei comisii speciale pentru examinarea problemei, precum şi discutarea demiterii şefei Direcţiei cultură.

Pentru crearea comisiei, formate din consilierii din PCRM Igor Vremea şi Mihail Gareev, consilierul PLDM Sandu Grecu, consilierul PL Mariana Lungu şi consilierul neafiliat Vasile Grama, au votat 41 de consilieri prezenţi în sală.

În sala de şedinţă a fost prezentă mama unui elev, care a spus că "părinţii timp de o săptămînă au încercat să intre la dumneaei la audienţă, dar nu au fost primiţi” și că "pasivitatea doamnei Culev este bătaie de joc la adresa elevilor şi părinţilor".

În total, la Școala de Arte „Alexei Stîrcea” învaţă 800 de elevi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?