Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

FBI a confirmat decesul unui dintre cei mai periculoși teroriști din lume

2 apr. 2015,, 11:00   Externe
3684 0

Foto: 3dprint.com

După cum se menționează bin Hir, cunoscut și sub numele de Marwan, a fost ucis în Filipine, în urma unui raid al organelor de drept, în ianuarie. Cîțiva ani în urmă SUA au anunțat o recompensă de 5 milioane de dolari pentru informația care ar putea duce la capturarea lui bin Hir.

FBI a confirmat miercuri decesul lui Zulkifli bin Hir, care se consideră unul dintre cei mai periculoși teroriști din lume, transmite agenția Reiter.

După cum se menționează bin HIr, cunoscut și sub numele de Marwan, a fost omorît în Filipine, în urma unui raid al organelor de drept, în luna ianuarie a anului curent.

Bin Hir s-a născut în Malaysia, iar diploma de inginer a obținut-o în SUA. În 2003 el a sosit în Filipine, unde a instruit extremiștii locali în materia de explozive. El se considera unul dintre conducători ai grupărilor teroriste, legate cu Al-Qaeda, inclusiv „Jemaah Islamiyah”.

Cîțiva ani în urmă SUA au anunțat o recompensă de 5 milioane de dolari pentru informația care ar putea duce la capturarea lui bin Hir.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?