X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Moldova va primi 30 de milioane de euro pentru dezvoltarea sistemului de aprovizionare cu apă în nordul țării

2 apr. 2015,, 11:15   Societate
2317 0
Молдова получит 30 млн. евро на развитие вoдocнабжения на севере страны
Foto: agerpres.ro
Republica Moldova va primi 30 de milioane de euro pentru implementarea unui proiect de dezvoltare a sistemului regional de aprovizionare cu apă în nordul țării, transmite NOI.md.

Pentru realizarea proiectului, Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană de Investiții (BEI) vor oferi credite de cîte 10 milioane de euro, iar încă 10 milioane de euro vor fi oferiți cu titlul de grant de Uniunea Europeană. Guvernul Republicii Moldova a aprobat ratificarea proiectului de lege privind acordul financiar respectiv semnat cu BERD și BEI la 30 și 31 iulie 2014.

Se preconizează că banii oferiți vor permite modernizarea apeductului Soroca – Bălți, extinderea și renovarea altor rețele de aprovizionare cu apă în nordul țării și vor îmbunătăți calitatea vieții pentru aproape 400 de mii de locuitori de la nord, unde există probleme cu aprovizionarea cu apă potabilă.

În cadrul proiectului, municipiul Bălți și raioanele Florești, Soroca, Sîngerei, Telenești, Rîșcani, Drochia, cu susținerea Ministerul Mediului, vor unifica infrastructura asigurării cu apă într-o singură companie, care va oferi servicii de aprovizionare cu apă și canalizare. Acest operator va dezvolta sistemul de aprovizionare cu apă în baza apeductului Soroca-Bălți.

Se preconizează că realizarea proiectului va reduce consumul de energie electrică și pierderile comerciale, va spori nivelul de colectare a mijloacelor, va majora eficiența personalului etc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?