X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Ungaria este dispusă să susțină Moldova în agricultură și alte domenii

2 apr. 2015,, 09:00   Economie
3039 0

Foto: jurnalul.ro

Ungaria dorește să activizeze colaborarea cu Republica Moldova în diverse domenii și este dispusă să sprijine Chișinăul în domenii precum agricultura, siguranţa alimentelor, în proiecte de mediu şi de management al apelor. Declarația aparține ambasadorului Ungariei în Republica Moldova, Mátyás Szilágyi, și a fost făcută în cadrul întrevederii cu premierul moldovean, Chiril Gaburici, informează NOI.md.

Părţile au pledat pentru intensificarea relaţiilor economice, dar şi pentru lărgirea relaţiilor culturale între Republica Moldova şi Ungaria. În acest sens, oficialii au menţionat necesitatea organizării mai multor tîrguri, expoziţii şi altor evenimente cu participarea investitorilor din cele două ţări.

Chiril Gaburici a menționat că Ungaria este un partener important pentru Moldova, exprimîndu-și ferma convingere că relaţiile de prietenie şi sprijin reciproc dintre Republica Moldova şi Ungaria sînt în măsură să contribuie esenţial la realizarea obiectivelor prioritare ale țării noastre. Premierul a menționat că integrarea europeană este o şansă reală pentru modernizarea Moldovei şi îmbunătăţirea nivelului de viaţă al oamenilor, apreciind înalt eforturile de susţinere a agendei europene a Moldovei din partea Ungariei.

La rîndul său, Mátyás Szilágyi a opinat că Moldova este un exemplu bun şi pentru alte state, inclusiv în ceea ce privește toleranţa în relaţiile intercomunitare. Diplomatul maghiar a menționat că Ungaria este de părere că Moldova merită să fie susţinută în obţinerea unei perspective clare europene. Ambasadorul a mai spus că relaţiile dintre Republica Moldova şi Ungaria sînt foarte bune, bazate pe tradiţii istorice comune.

Relaţiile bilaterale între Republica Moldova şi Ungaria sînt reglementate de 60 de tratate semnate în diverse domenii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?