X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nantoi: Încercarea de a bloca înregistrarea PPEM este un pas josnic şi cinic

27 mar. 2015,, 16:30   Politică
5451 12
Нантой: для кого-то партия – это SRL
Foto: gagauzinfo.md
Încercările de a zădărnici înregistrarea Partidului Popular European din Moldova (PPEM) demonstrează la ce nivel de murdărie pot coborî unii politicieni proeuropeni. Opinia a fost exprimată pentru agenția "Infotag" de către directorul de programe al Institutului de Politici Publice, Oazu Nantoi, care recent a anunţat că se alătură proiectului politic al fostului premier Iurie Leancă.

Potrivit spuselor sale, asemenea acţiuni contravin legislaţiei naţionale.

"Orice cetăţean are dreptul de a se alătura diferitor organizaţii, şi nimeni nu poate privatiza denumirea de partid. Este inadmisibil de a confunda o platformă politică cu o marcă comercială. Nu am auzit ca cineva să înregistreze un partid numit Coca-Cola", a menţionat Nantoi.

El consideră că oamenii se alătură noului partid politic din cauza gafelor coaliţiei minoritare, care "are o atitudine dezgustătoare şi cinică faţă de cetăţeni".

"Alegătorul a sperat că partidele proeuropene vor forma o coaliţie şi vor implementa prevederile Acordului de asociere cu UE, însă nu a fost să fie", a spus expertul, subliniind că "cortul din centrul capitalei pentru colectarea semnăturilor şi înregistrarea PPEM oferă posibilitatea de a conversa cu oamenii, de a le afla opinia, aşteptările şi propunerile".

Fostul viceministru de externe Iulian Groza apreciază obstacolele din calea înregistrării PPEM ca "lucruri mărunte".

"Există Legea privind partidele politice, care defineşte procedura de înregistrare a formaţiunilor politice. Ce legătură are Agenţia pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI)? Cineva vede partidele ca societăţi cu răspundere limitată. Noi ştim că dreptatea este de partea noastră şi nimeni nu ne poate opri să înregistrăm PPEM", consideră el.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?