Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

NATO suplimentează forţele militare din Europa

27 mar. 2015,, 04:00   Externe
6181 18

NATO suplimentează forţele militare din Europa
Foto: noi.md

Alianţa Nord-Atlantică va suplimenta prezenţa militară în Europa, în special în statele estice, în contextul investiţiilor făcute de Rusia şi China în echipament militar, a anunţat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

"Sunem pe cale să aplicăm cel mai amplu dispozitiv de apărare colectivă de după încheierea Războiului Rece", a declarat Jens Stoltenberg, citat de Euronews. "Acesta este doar începutul" modului de adaptare la noile realităţi de securitate din Europa, a explicat Stoltenberg cu ocazia unui seminar desfăşurat în Statele Unite.

Strategia viitoare a NATO va viza contracararea modelului de "război hibrid" - o combinaţie de tehnici de război convenţionale, de gherilă urbană şi cibernetice folosită în prezent în estul Ucrainei, a precizat Stoltenberg.

"NATO trebuie să intensifice sistemele de alertă rapidă situaţională, pentru a şti când avem de-a face cu un atac. Tehnicile hibride încearcă să profite de orice deficienţă", a explicat Stoltenberg. Secretarul general NATO a îndemnat ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice să suplimenteze bugetele apărării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?