Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

MAE rus: Nu se pune deocamdată problema retragerii Rusiei din Consiliul Europei

26 mar. 2015,, 16:50   Externe
2085 1

Foto: ruvr.ru

Problema privind posibila retragere a Rusiei din Consiliul Europei (CoE) nu se pune deocamdată în termeni practici, a declarat șeful Departamentului pentru cooperare paneuropeană al Ministerului de Externe al Rusiei, Ivan Soltanovski, informează agenția de presă RIA Novosti.

'Problema (privind ieșirea Rusiei din CoE) este una complicată, în prezent noi nu o punem, desigur, în termeni practici și în principiu avem obligații ce trebuie onorate. Dacă analizăm componenta parlamentară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) vedem că este într-adevăr vorba de o mare criză. O situație complicată se înregistrează chiar în Consiliul Europei. Însă problema privind retragerea ca atare (din CoE) nu se pune în prezent', a spus Soltanovski.

Acesta a subliniat că Rusia trebuie să-și apere poziția pe diverse scene internaționale.

'Cel mai ușor este să pleci, să trîntești ușa, însă nimeni nu pune astfel problema. Trebuie să ne apărăm poziția în cadrul tuturor forurilor existente. Consiliul Europei este o scenă internațională foarte importantă', a spus oficialul rus.

Soltanovski a amintit că la adresa delegației ruse la APCE au fost luate măsuri discriminatorii, pe care le califică drept 'inadmisibile'. 'Acest lucru a fost spus de multe ori și la diverse niveluri, dar să sperăm că în timpul activității ulterioare a CoE punctul nostru de vedere va găsi mai multă înțelegere', a punctat reprezentantul MAE rus.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a lăsat delegația rusă fără drept de vot pînă în aprilie, prelungind în acest fel sancțiunile inițiate anterior din cauza situației din Ucraina. Șeful Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Dumei de Stat, Aleksei Pușkov, a declarat anterior că Rusia va părăsi APCE pînă la sfîrșitul lui 2015.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?