X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Moldova va primi de la UE 64 de milioane de euro

26 mar. 2015,, 13:30   Economie
2845 2

64 млн. евро получит Молдова от ЕС
Foto: gov.md

Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldova în cadrul Programului de Vecinătate pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală ENPARD un suport bugetar în valoare de 53 de milioane de euro și suplimentar 11 milioane de euro, a comunicat Serviciul de presă al Misiunii UE în Moldova joi, 26 martie. Programul a fost semnat de către Prim-ministrul RM, Chiril Gaburici, și directorul pentruVecinătatea Estică a Comisiei Europene, Gerhard Schumann-Hitzler, în cadrul unei ceremonii oficiale susținute la Chișinău, relatează NOI.md.

Finanțarea susținerii și dezvoltării complexului agroindustrial al Moldovei în cadrul Programului ENPARD este prevăzută pentru trei ani. Asistența suplimentară în valoare de 11 milioane de euro va fi repartizată în calitate de granturi între producătorii agricoli din toate regiunile Moldovei, inclusiv Transnistria. Principalul obiectiv al Programului realizat este asigurarea competitivității producătorilor agricoli moldoveni pe piețele Uniunii Europene.

Delegația UE în Moldova menționează că participarea Moldovei în Programul ENPARD denotă atenția permanentă a Uniunii Europene pentru dezvoltarea relațiilor de parteneriat cu RM pe calea acordării asistenței în dezvoltarea și modernizarea țării, inclusiv a sectorului agricol și localităților rurale. Principalul scop al extinderii parteneriatului UE și Moldovei este apropierea RM către standardele UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?