Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Agricultorii vor desfăşura vineri o acţiune de protest la nivel de republică

26 mar. 2015,, 13:00   Societate
2590 0
Фермеры проведут в пятницу акцию протеста по всей стране
Foto: viziteazalumea.ro
Fermierii din Moldova vor ieşi vineri la o acţiune de protest la nivel de republică, în cadrul căreia vor scoate pe acostament tehnica agricolă. După cum a relatat anterior "Infotag", organizatorii acţiunii sînt Federaţia Naţională a Fermierilor, Uniunea „Uniagroprotect”, Federaţia „Agroinform” şi Asociaţia „Moldova-Fruct”. Acțiunea este organizată ca răspuns la pasivitatea autorităţilor în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor din complexul agroindustrial.

Agricultorii cer majorarea Fondului de subvenţionare în agricultură pentru 2015 pînă la 1,2 miliarde de lei; păstrarea cotei TVA în agricultură de 8%; adoptarea amendamentelor la legislaţie ce ar permite fermierilor importarea carburanţilor; acordarea fermierilor a creditelor preferenţiale cu dobînda de 1% din creditul polonez; achitarea imediată a compensaţiilor rămase pentru 2014.

Organizatorii acţiunii au îndemnat fermierii să participe activ la acţiune, care are drept scop să le protejeze drepturile. De asemenea, ei îndeamnă organele de drept să asigure ordinea publică în locurile unde va fi desfăşurată acţiunea, iar jurnaliştii – să reflecte activ acest moment important din viaţa fermierilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?