X 
Transnistria stiri: 1427
Eurovision stiri: 515

Azarov: răsturnarea din Ucraina a fost coordonată de SUA

26 mar. 2015,, 10:15   Externe
5413 5

Foto: sursazilei.ro

SUA au cerut de la conducerea ucraineană o politică agresivă în raport cu Rusia şi, primind refuzul, au trecut la acţiuni, a declarat fostul premier al Ucrainei, Nicolai Azarov, într-un interviu pentru ziarul italian Il Giornale, informează RIA Novosti.

„Noi am încercat să susţinem relaţii de bună vecinătate şi cu Rusia şi cu Uniunea Europeană. Dar o asemenea echidistanţă nu era pe placul Statelor Unite, care doreau, ca noi să ne întoarcem la o politică a fostei guvernări, deschis răutăcioasă faţă de Rusia”, – îşi aminteşte Azarov.

Cînd Kievul a refuzat să semneze acordul de asociere cu Uniunea Europeană, SUA, potrivit lui Azarov, i-au pus autorităţilor Ucrainei un ultimatum: „să cadă de acord să formeze un nou guvern de unitate naţională, care va fi format din forţe antiruseşti”. În caz contrar, America a promis „să nu rămînă într-o parte faţă de evenimente”.

După aceasta, în ţară a început să se extindă valul protestelor împotriva guvernului de atunci, şi conform informaţiilor serviciilor speciale ucrainene, protestatarii primeau ordine direct de la americani. “<…> Sediul principal al protestatarilor se afla la ambasada SUA de la Kiev, care, într-o măsură considerabilă a şi finanţat revolta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?