X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

În ţara noastră se aşteaptă un nou val de scumpiri

26 mar. 2015,, 09:30   Economie
3676 2

Foto: goodvin.info

În Republica Moldova se aşteaptă un nou val de scumpiri. Pronosticul a fost făcut pentru Sputnik- Moldova de expertul în economie Viorel Gîrbu, transmite News-Moldova.

„Majorarea se produce ca urmare a scăderii exporturilor, fapt ce generează deprecierea monedei naționale și respectiv creşterea prețurilor”, a menționat Gîrbu.

“În primul rînd cresc prețurile pentru resursele energetice: curent electric, gaze naturale și combustibil. Majorarea tarifelor la resursele energetice va duce la creșterea prețurilor de consum”, a mai adăugat Gîrbu.

Potrivit expertului, „Guvernul trebuie să investească în economia țării și să stimuleze dezvoltarea economică”.

„În același timp, autoritățile trebuie să protejeze cetățenii de efectele scumpirilor. Cei mai afectați vor fi pensionarii și persoanele care au venituri mici”, a declarat economistul.

Principalii furnizori de gaze naturale şi energie electrică din ţară au solicitat Agenţiei Naţionale pentru Reglementări în energetică majorarea tarifelor la serviciile livrate. „Gaz Natural Fenosa” a solicitat o majorare a tarifelor la electricitate cu 50%, iar „Moldovagaz” – cu 40%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?