X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Maşinile parcate neregulamentar nu vor fi evacuate

26 mar. 2015,, 08:45   Societate
3657 0

Foto: meta.ua

Automobilele parcate neregulamentar nu vor fi evacuate obligatoriu de pe străzile capitalei, dar şi din celelalte oraşe. Comisia Economie, Buget şi Finanţe a respins propunerea liberalilor, care au cerut măsuri mai dure pentru şoferii nedisciplinaţi. Liberal-democraţii şi democraţii susţin că mai întîi trebuie construite parcări, abia apoi pot fi înăsprite sancţiunile.

Potrivit proiectului prezentat de liberali, maşinile parcate neregulamentar în localităţi, dar şi pe traseele din ţară urmează să fie evacuate forţat. Astfel, fiecare primărie urmează să găsească locul unde vor fi amplasate automobilele evacuate, precum şi compania care se va ocupa de acest lucru. Liberalii spun că cele mai mari probleme apar în capitală, unde automobilele parcate pe carosabil, împiedică circulaţia transportului public.

Pentru a-i disciplina pe şoferi, liberalii propun să-i impună să achite toate taxele legate de evacuarea şi parcarea ulterioară a maşinilor. Deputaţii din comisia Economie susţin, însă, că nu pot fi înăsprite sancţiunile, atît timp cît nu există parcări amenajate.

Aşa că majoritatea membrilor comisiei nu a susţinut iniţiativa, iar deputaţii PLDM s-au abţinut de la vot. Anterior, autorităţile capitalei au anunţat că vor construi cîteva parcări subterane şi supraetajate, una dintre care în PMAN, însă, deocamdată, nu au fost găsiţi investitori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?