Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Deputat comunist: Socialiștii și liberalii au divulgat secrete de stat

25 mar. 2015,, 13:18   Politică
12203 45

Deputat comunist: Socialiștii și liberalii au divulgat secrete de stat
Foto: flux.md

Deputații socialiști și cei liberali ar putea fi trași la răspundere pentru faptul că au divulgat în cadrul ședinței de ieri a Parlamentului informații atribuite la secretul de stat. Cel puțin asta susține deputatul comunist Anatolie Zagorodnîi, care a precizat că unele formațiuni au încercat să obțină dividende politice de pe urma activității Comisiei de anchetă privind elucidarea situației de la BEM, Banca Socială și Unibank, notează NOI.md.

„Am constatat cu părere de rău nu s-a ținut cont de norma legală și de o hotărîre a Curții Constituționale, care prevede că tot ceea ce ține de activitatea și materialele unei Comisie de anchetă, sînt strict secrete. Este categoric interzis de a face publice aceste informații. Colegii din PL și PSRM au publicat aceste date chiar din mersul anchetei, acest lucru este regretabil”, a spus Zagorodnîi.

Potrivit parlamentarului, practica internațională arată că persoanele care admit asemenea ilegalități, indiferent de rangul deținut, urmează a fi trase la răspundere. Comunistul a ținut să precizeze că divulgarea prematură a informațiilor cu privire la situația din sistemul bancar ar putea periclita mersul anchetei.

„Unii colegi și-au dorit din start să vină cu inițiativa formării Comisiei de anchetă, pentru ca la sfîrșit să culeagă dividende politice, ocolind legislația. Organele de drept își fac treaba, au fost intentate 22 de dosare penale , dintre care 16 deferite justiției, iar două doare penale se referă la ultimele evenimente de la BNM și cele trei bănci”, a menționat Zagorodnîi.

Precizăm că raportul Comisiei parlamentare de anchetă a fost audiat ieri cu ușile închise în Parlament. În urma audierilor, deputații au dispus demisia viceguvernatorului BNM, Emma Tăbîrță și a președintelui Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, Artur Gherman.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?