Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

De la 1 aprilie se vor modifica tarifele în transportul feroviar

25 mar. 2015,, 13:30   Economie
4768 0

С 1 апреля изменятся тарифы на железнодорожный транспорт
Foto: newsmoldova.md

Calea Ferată din Moldova va ieftini biletele de tren cu 20 la sută pentru călătoriile internaţionale, dar le va majora cu 20 la sută pe cele pentru călătoriile interurbane. Informaţia a fost furnizată în exclusivitate pentru „Sputnik Moldova” de vicedirectorul comercial al CFM, Arcadie Vicol, transmite News-Moldova.

Potrivit lui Arcadie Vicol, primele modificări ale tarifelor pentru transportul de pasageri vor intra în vigoare din data de 1 aprilie 2015, atunci când vor fi majorate tarifele pentru călătoriile interurbane.

„Călătoriile internaţionale cu trenul se vor fi ieftini cu 20%. În același timp biletul de călătorie internă, pe rutele interurbane, va fi majorat, din motiv că prețul nu a fost schimbat din anul 1999. Pot să vă dau un exemplu, biletul de la Chișinău până la Ocnița era 25 de lei, acum va fi 30 de lei. Aceasta este o schimbare nesemnificativă dacă ar fi să comparăm cu rata inflaţiei, care constituie 176 %”, a declarat Arcadie Vicol.

Interlocutorul a menţionat că vor fi ajustate şi tarifele pentru transportul de mărfuri pe liniile interurbane. Potrivit lui, este posibil ca acestea să fie micșorate, în acest mod făcându-se mai atractiv transportul feroviar.

„Și transportul de mărfuri ar trebui să fie revăzut și ajustate tarifele, deoarece aceste tarife nu au fost ajustate de peste 16 ani. Este vorba de transportul de mărfuri în interiorul țării. Aceste tarife sunt în lei, ele vor fi recalculate, ajustate și în acest caz nu inseamnă că vor fi majorate, este posibil să fie și micșorate deoarece sarcina noastră principală este majorarea volumului de mărfuri transportate pe cale ferofiară și atragerea clienților noi care nu au transportat mărfuri pe cale ferată să transporte acum și în acest mod vom majora volumul de mărfuri transportate pe calea feroviară”, a mai spus Arcadie Vicol.

„Sputnik Moldova” subliniază că potrivit noilor tarife, ce vor intra în vigoare în data de 1 aprilie 2015, pentru o călătorie cu trenul pe o distanță de pănă la 30 km, un matur va trebui să achite 6 lei, iar un copil – 3 lei. Respectiv, pentru a parcurge o distanță de 150 de km cu trenul, un pasager matur va scoate din buzunar 30 de lei, iar pentru un copil costul biletului va fi de 15 lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?