X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4029

Vicepreşedintele CSJ şi alţi angajaţi, vizaţi într-o anchetă

25 mar. 2015,, 11:30   Societate
4054 1

Несколько сотрудников ВСП стали фигурантами дела: в чем их обвиняют
Foto: magistrat.md

Mai mulţi angajaţi ai Curţii Supreme de Justiţie sunt subiectul unei anchete privind utilizarea incorectă a programului de repartizare automată a dosarelor între judecători. Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a cerut ca în acest caz să fie cercetat şi vicepreşedintele CSJ Svetlana Filincova.

Asta după ce magistrata şi-ar fi atribut peste 20 de dosare în care figurau sume importante de bani. La sfârşitul anului trecut, preşedintele CSM a sesizat Centrul Naţional Anticorupţie să verifice dacă Svetlana Filincova şi-a depăşit atribuţiile de serviciu.

În sistemul judecătoresc a fost implementat un program special, finanţat de Statele Unite, care prevede distribuirea automatizată a dosarele între judecători. Pentru a evita utilizarea incorectă a programului, CSM a introdus noi proceduri de activitate.

"La Consiliul Superior al Magistraturii am întreprins măsuri pentru a proteja programul respectiv. În sens că orice scoatere din program unui judecător să fie făcută cu acordul CSM şi nu managerul să hotărască să-l scoată sau să-l pună în program", a spus preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?