X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Leancă: Partidul nostru nu se va limita doar la doi deputați

24 mar. 2015,, 10:55   Politică
3664 2

Leancă: Partidul nostru nu se va limita doar la doi deputați
Foto : basarabia.md

Fostul premier Iurie Leancă sugerează că mai mulți deputați și chiar membri ai cabinetului de miniștri s-ar putea alătura echipei partidului său. Declarația a fost făcută de Leancă în cadrul unei emisiuni la Noroc TV, informează NOI.md.

„Cred că formațiunea pe care o clădim nu se va limita doar la doi deputați, există premise ca acest grup să se extindă. Presiunea problemelor economice, financiare și politice îi va forța pe cei din alianță să facă anumite schimbări și la nivel de guvern per ansamblu. Văd argumentele și premisele necesare ca acest lucru să se întîmple în următoarele 2-3 luni. Acum pentru noi este important să ne impunem”, a spus Leancă.

Totodată, fostul premier se arată convins că actualul guvern, în frunte cu Chiril Gaburici, va avea o viață scurtă. Potrivit lui Leancă, foarte curînd disensiunile dintre alianța PLDM-PD, pe de o parte, și comuniști, pe de alta, vor fi tot mai vizibile, lucru care va bloca activitatea executivului.

„E o construcție ciudată. Pe acest motiv, mi-am permis să o numesc «rezultatul unei improvizații». Problemele și provocările sînt atît de mari, încît un guvern minoritar nu poate exista prea mult timp. Ați văzut vreo declarație a comuniștilor în care să spună că susțin plenar și necondiționat programul de guvernare? Ba din contra, am auzit declarații de genul că e nevoie de renegociat Acordul de asociere, de modificat Codul educației și făcute remanieri guvernamentale. Abia sîntem la început, aceste disensiuni vor crește”, a opinat Leancă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?