X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Irina Vlah nu va fi primită în rîndul socialiștilor

24 mar. 2015,, 09:40   Politică
6262 7
Ирину Влах не возьмут в социалисты
Foto: timpul.md
Liderul PSRM, Igor Dodon, consideră că bașcanul autonomiei găgăuze trebuie să fie mai presus de preferințele de partid, de aceea Irina Vlah nu va fi primită în Partidul Socialiștilor, însă va fi susținută de acesta, relatează NOI.md.

„Noi nu am condiționat susținerea Irinei Vlah la alegerile bașcanului Găgăuziei cu aderarea ei la PSRM, a declarat Igor Dodon în cadrul unui briefing improvizat, după finalizarea audierilor la Centrul Național Anticorupție luni, 23 martie.

Liderul socialiștilor moldoveni a specificat că bașcanul autonomiei găgăuze trebuie să fie mai presus de partidele politice. „Bașcanul trebuie să activeze în interesul găgăuzilor, și nu în cel al partidelor, de aceea Irina Vlah nu va fi membru al PSRM. Eu îi urez succes și noi, în calitate de partid ce se bucură de o susținere considerabilă în Găgăuzia, o vom susține”, a promis Dodon.

Liderul socialiștilor din Moldova a explicat că pentru el personal rezultatele alegerilor în UTA Gagauz-Yeri nu au fost o surpriză. „Partidul Socialiștilor nu a participat la alegeri în calitate de concurent, însă l-a susținut pe candidatul independent Irina Vlah. Și ea a cîștigat alegerile cu un rezultat foarte bun”, a menționat Dodon.

În opinia liderului PSRM, principalul obiectiv al noului bașcan este asigurarea unui dialog constructiv cu Chișinău. „Irina Vlah este o personalitate foarte echilibrată și trebuie să facă totul posibil pentru a nu admite destabilizarea situației. În aceasta Partidul Socialiștilor este dispus să o ajute”, a spus Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?