X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Ungaria dorește să investească în energetica și telecomunicațiile Moldovei

23 mar. 2015,, 11:30   Economie
2697 1
Венгрия хочет инвестировать в энергетику и телекоммуникации Молдовы
Foto: news.mail.ru
Ungaria este interesată să investească în dezvoltarea infrastructurii energeticii și telecomunicațiilor Moldovei. Informația a fost comunicată de către ambasadorul Ungariei în Moldova, Matyas Szilagyi, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Stephane Bride, relatează NOI.md cu referire la un comunicat difuzat de Ministerul Economiei.

În cadrul dialogului părțile au discutat realizarea proiectelor investiționale în domeniul energeticii, industriei agroalimentare, infrastructurii și dezvoltării regionale, au vorbit despre perspectivele de dezvoltare a cooperării economice, oportunităţilor comerciale şi investiţionale dintre Moldova şi Ungaria.

Interlocutorii au convent să stabilească agenda pentru reuniunea Comisiei interguvernamentale moldo-ungare de cooperare comercial-economică, care va avea loc în septembrie 2015 la Budapesta. De asemenea, ambasadorul Ungariei a prezentat un șir de domenii de interes pentru investitorii ungari în Moldova, numind sectorul energetic, modernizarea şi dezvoltarea reţelelor electrice de distribuţie, proiectele de eficienţă energetică, telecomunicaţiile, programele de asistenţă pentru întreprinderile mici și mijlocii, construcția apeductelor etc.

Referindu-se la oportunitățile investiționale în Moldova, Stephane Bride a relatat despre desfăşurarea în anul curent a trei runde de privatizare, prima dintre care va fi lansată în aprilie-mai. Ministrul Economiei a menționat că efortul Guvernului este îndreptat spre atragerea capitalului privat prin diverse instrumente, inclusiv prin parteneriate publice-private.

„Interesele investiţionale ale părţii ungare în Moldova coincid cu obiectivele noastre de dezvoltare în sectorul energetic, industrial, mediul de afaceri etc. Sîntem preocupați de atragerea investitorilor străini, care, veniți aici, să dezvolte proiecte inovaţionale, competitive, astfel contribuind la creșterea economică sustenabilă a țării”, a spus ministrul Economiei.

La rîndul său, diplomatul ungar a dat asigurări că va contribui la susținerea unui dialog mai intens în următoarea perioadă, inclusiv pe platforma Comisiei interguvernamentale moldo-ungare pentru a identifica și promova toate oportunitățile de cooperare bilaterală.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?