Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Șapte pașapoarte în bagaje

21 mar. 2015,, 12:45   Societate
3045 0
Foto: noi.md
În bagajele unui cetățean al Turciei care intenționa să plece la Istanbul de pe Aeroportul Internațional Chișinău au fost depistate șapte pașapoarte românești, a comunicat Serviciul de presă al Poliției de Frontieră. Pașapoartele depistate au semne vădite de falsificare. Persoana reținută nu a putut explica proveniența pașapoartelor contrafăcute în bagajele sale. Ea a fost reținută pentru 72 de ore, fiind suspectată că face parte dintr-o grupare criminală transfrontalieră. Dacă oapete turc va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu privațiune de libertate de pînă la 5 ani.

Bărbatul care a prezentat la control pașaportul cetățeanului Turciei a fost reținut de angajații Poliției de Frontieră pe aeroportul Chișinău. Drept urmare a complexului de măsuri speciale de investigaţii și urmărire în bagajele bărbatului în vîrstă de 33 de ani au fost depistate șapte pașapoarte românești concomitent. Pașapoartele au fost găsite de grăniceri în cadrul „controlului de nivelul doi”, ce presupune o verificare minuțioasă atît a actelor de călătorie, cît și a persoanei. Drept motiv pentru aplicarea unui control mai riguros acestui pasager a fost informația operativă obținută de Poliția de Frontieră.

Bărbatul nu a putut explica proveniența pașapoartelor românești falsificate ș ce intenționa să facă cu ele. El a fost reținut pentru 72 de ore, fiind suspectat de apartenența la una din grupările criminale internaționale, specializată în migrația ilegală. Pașapoartele au fost ridicate și transmise spre expertizare. A fost pornită urmărire penală conform art. 361 al CP al RM „Confecţionarea, deţinerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false”. Dacă persoana va fi găsită vinovată, riscă pedeapsă cu închisoare de pînă la 5 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?