Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Ce spune Maia Sandu despre studiile lui Chiril Gaburici

19 mar. 2015,, 18:00   Societate
20645 12

Ce spune Maia Sandu despre studiile lui Chiril Gaburici
Foto: zdg.md

Premierul Chiril Gaburici a susținut trei examene de bacalaureat în anul 1995, iar la altele două nu s-a prezentat. Informația a fost prezentată astăzi de ministrul Educației, Maia Sandu, în plenul Parlamentului, la solicitarea deputatului liberal Valeriu Munteanu, informează NOI.md.

„A participat în 1995 la sesiunea de bacalaureat la Colegiul Republican de Microelectronică şi Tehnică de Calcul și a promovat trei examene, iar la ultimele două nu s-a prezentat. La ASEM a fost înmatriculat în baza atestatului de studii medii de cultură generală. Ulterior a fost înmatriculat în anul III la Universitatea Slavonă la studii cu frecvență redusă, cu condiția susținerii diferențelor de program”, a precizat Sandu.

Ministrul Educației s-a expus și în privința valabilității actului de studii al lui Chiril Gaburici eliberat de Universitatea Slavonă. „Nu avem motive să calificăm actul de studii eliberat de Universitatea Slavonă în 2004 drept nevalabil”, a spus Sandu.

Precizăm că Maia Sandu a fost chemată să dea explicații în Parlament, după ce o investigație ziaristică a relevat că unele date din CV-ul premierului Gaburici referitoare la studiile sale ar fi false.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?