X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Avocatul persoanei acuzate de decesul șefului Companiei „Total” îi propune justiției o înțelegere

19 mar. 2015,, 14:30   Externe
3322 0

Адвокат обвиняемого в гибели главы компании Total в аэропорту Внуково предлагает правосудию сделку
Foto: itar-tass.com

Au fost formulate acuzările finale în dosarul șoferului plugului de deszăpezire de pe Aeroportul Vnukovo (Moscova) Vladimir Martînenko, comunică TASS cu referire la avocatul acestuia, Alexandr Karabanov. Martînenko riscă șapte ani de privațiune de libertate pentru că vehiculul de deszăpezire condus de acesta a cauzat prăbușirea avionului Falcon și a dus la decesul a patru persoane, inclusiv a directorului Companiei „Total”, Christophe de Margerie. Ancheta a fost încheiată și dosarul a fost transmis pentru informarea acuzatului și avocatului acestuia, după care cazul va fi deferit justiției. Avocatul acuzatului a comunicat că intenționează să-i propună justiției o convenție.

„Acuzatului meu i-au fost prezentate acuzațiile în redacția finală. Articole noi nu au apărut, dar este precizat de ce el este acuzat”, a spus Karabanov, care îl apără pe șoferul mașinii de deszăpezire de la Aeroportul Vnukovo, Vladimir Martînenko. Potrivit informației avocatului, ancheta preliminară în cazul prăbușirii avionului Falcon la 21 octombrie 2014 a fost încheiată. Începe etapa de informare a acuzatului și apărării cu datele dosarului penal.

La 31 octombrie 2014, Vladimir Martînenco a fost acuzat în baza art. 263, p.3 al Codului penal al Federației Ruse (Încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a transportului feroviar, naval sau aerian intern și a metropolitanului, soldată cu decesul a două persoane și mai mult). El riscă pînă la șapte ani de privațiune de libertate. Avocatul Karabanov a povestit că în cadrul ședințelor de judecată intenționează să-i propună justiției un acord, care prevede „ordinea procedurii speciale”. Potrivit legislației în vigoare a Rusie, acest fapt înseamnă că acuzatul își recunoaște pe deplin vina, judecătorii examinează cazul fără investigarea probelor, iar sentința nu poate depăși două treimi din sancțiunea maximă, prevăzută de lege.

În noaptea de 21 octombrie 2014, pe Aeroportul Vnukovo-3, avionul cu patru locuri Falcon 50, care efectua cursa Moscova-Paris, a intrat la decolare în coliziune cu un plug de deszăpezire, după care s-a incendiat și s-a prăbușit pe cursa de aterizare-decolare. În rezultatul prăbușirii au decedat trei membri ai echipajului și un pasager – șeful Corporației „Total”, Christophe de Margerie.

Pe faptul prăbușirii a fost intentat un proces penal. În cadrul lui au fost plasați în arest inginerul Serviciului aerian al Aeroportului Vnukovo, Vladimir Ledebev, șoferul vehiculului de deszăpezire, care s-a ciocnit cu avionul, Vladimir Martînenco, și dispecerul Alexandr Kruglov. Alți doi acuzați – directorul de zbor al Centrului de Dirijare a Traficului Aerian, Roman Dunaev, și dispecerul stagiar al Aeroportului, Svetlana Krivsun, au fost plasați în arest la domiciliu.

Sursa: TASS

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?