X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Moldova și UE au semnat un acord privind participarea la programul „Europa creativă”

19 mar. 2015,, 14:15   Societate
2990 0

Все организации в секторе культуры получат финансирование от ЕС
Foto: tv7.md

„Această zi este una istorică, în care a fost semnat cel mai important document din domeniul culturii între Republica Moldova și Uniunea Europeană”, a declarat Monica Babuc în cadrul evenimentului de semnare a Acordului privind participarea republicii Moldova la Programul UE „Europa creativă”, care a avut loc ieri, 18 martie, la Bruxelles.

Acordul prevede eligibilitatea Republicii Moldova de a accesa anual pînă în anul 2020 finanțările pentru proiecte culturale din sectoarele culturale și creative ale subprogramului „Cultura” și a anumitor activități din subprogramul „Media” ale Programului UE „Europa creativă”.

„Prin acest program, toate organizațiile din sectoarele culturale din Republica Moldova: organizații neguvernamentale, instituții publice sau companii private, artiști vor beneficia de finanțare pentru proiectele lor și vor dezvolta parteneriate cu organizații culturale din UE”, a mai notat Monica Babuc.

Programul „Europa Creativă” este dedicat operatorilor din sectoarele culturale și creative cu minimum 2 ani de existență juridică, avînd trei subprograme: Media, Cultura și o componentă transsectorială dedicată garantării creditelor bancare și cooperării în domeniul politicilor culturale.

Acordul a fost semnat de către ministrul moldovean al Culturii, Monica Babuc, și comisarul pentru educație, cultură tineret și sport al Comisiei Europene, Tibor Navracsics.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?