X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Carabinieri impuşi să muncească ilegal pentru o firmă

19 mar. 2015,, 13:45   Societate
3172 1

Foto: noi.md

Procuratura militară Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală de învinuire a unui militar prin contract al unităţii militare din cadrul Departamentului trupelor de carabinieri al MAI, de comiterea abuzului de serviciu şi actelor de violenţă săvîrşite asupra unui subaltern, transmite News-Moldova.

În cadrul urmăririi penale procurorii au constatat că, în cursul lunii octombrie 2014, militarul în grad de căpitan, abuzînd de funcţia ocupată şi acţionînd în detrimentul destinaţiei subunităţii a retras de la îndeplinirea obligaţiilor serviciului militar 4 carabinieri din subordine şi i-a repartizat ilegal la lucru fizic necalificat la un agent economic. Pentru lucrările prestate de militari timp de 4 zile, inculpatul a primit de la administraţia firmei 2150 lei, precum şi alte bunuri materiale.

Procurorii militari au mai stabilit că, în aceeaşi perioadă, sub pretextul refuzului unuia dintre subalterni de a pleca la lucrări ilegale în afara unităţii, inculpatul i-a aplicat o lovitură în regiunea capului, cauzîndu-i victimei leziuni corporale.

Pentru acţiunile sale ilegale, comandamentul l-a sancţionat pe militar în mod disciplinar, iar actualmente procurorii i-au aplicat interdicţia de a părăsi ţara.

Dacă instanţa de judecată îl va găsi vinovat de cele incriminate de procurori, el riscă pînă la 12 ani de detenţie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?