X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

General Motors își închide uzinele în Rusia

19 mar. 2015,, 11:50   Externe
3323 0

Foto: rbc.ru

Compania americana General Motors va retrage marca Opel din Rusia, dupa caderea abrupta a vanzarilor. In plus, va reduce semnificativ productia masinilor Chevrolet.

GM se va concentra pe vanzarea produselor de lux in Rusia, precum masinile sport Cadillac, Corvette si Camaro si SUV-urile Tahoe, scrie BBC.

Marcile GM au suferit de pe urma micsorarii pietei auto in Rusia. Compania a anuntat ca isi va inchide fabrica din Sankt Petersburg pana la jumatatea acestui an.

Probabil vor fi concendiati 1.000 de angajati si nu exista planuri de repornire a productiei in anii urmatori, a aratat purtatorul de cuvant al GM, Dave Roman.

Presedintele GM, Dan Ammann, a precizat: "Aceasta schimbare in modelul nostru de afaceri in Rusia face parte din strategia noastra globala de a asigura o sustenabilitate pe termen lung pe pietele unde operam. Aceasta decizie evita investitii semnificative intr-o piata care are perspective problematice pe termen lung".

Opel va parasi piata rusa pana in decembrie anul curent.

Chevrolet isi va incheia productia impreuna cu Gaz, insa va continua sa produca, impreuna cu Avtovaz, modelul Chevrolet Niva.

GM va continua sa ofere garantie, service si piese pentru Opel si Chevrolet, au mai aratat sefii companiei.

In februarie, vanzarile Opel au scazut cu 86% in Rusia comparativ cu anul anterior, iar Chevrolet a inregistrat o scadere de 74%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?