Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Chişinăul pentru prima dată va fi vizitat de premierul Luxemburgului

19 mar. 2015,, 09:35   Politică
3048 0
Кишинев впервые посетит глава правительства Люксембурга
Foto: tv7.md
Prim-ministrul Luxemburgului, Xavier Bettel, va efectua o vizită în Moldova la invitaţia omologului său moldovean, Chiril Gaburici.

Potrivit Serviciul de presă al Guvernului, aceasta va fi prima vizită în Republica Moldova a unui prim-ministru luxemburghez, de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două state – 16 iunie 1992.

Invitaţia a fost lansată în cadrul unei întrevederi a premierilor celor două ţări, ce a avut loc la Luxemburg, în cadrul căreia a fost coordonat programul vizitei. Şefii de guvern au discutat relaţiile dintre Republica Moldova şi Marele Ducat de Luxemburg, menţionînd intensificarea dialogului politic moldo-luxemburghez şi dinamizarea contactelor bilaterale la nivel înalt, şi au pledat pentru valorificarea potenţialului de dezvoltare a cooperării bilaterale, în special pe dimensiunea economico-investiţională.

„Sîntem interesaţi în preluarea celor mai bune experienţe şi practici în domenii în care Luxemburgul are tradiţional o experiență mai avansată – afaceri interne, justiţie, drepturile omului, sistemul penitenciar”, a spus Chiril Gaburici.

Xavier Bettel a confirmat disponibilitatea Guvernului Luxemburgului de a acorda expertiză şi asistenţa necesară în vederea ajustării reglementărilor din sistemul financiar-bancar al Republicii Moldova la standardele europene, precum şi continuarea proiectelor în acest domeniu prin intermediul Agenţiei luxemburgheze de Transfer al Tehnologiilor Financiare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?