X 
Transnistria stiri: 1436
Preşedintele stiri: 4041

În capitală a fost vernisată o expoziție de artă decorativă românească (FOTO)

18 mar. 2015,, 18:10   Societate
3320 0

Вернисаж декоративного искусства «Котрочень 2014»
Foto: noi.md

72 de artiști contemporani și-au expus lucrările la Muzeul Național de Artă în cadrul expoziției „Salonul Național de Artă Decorativă, Cotroceni 2014”, ediția a XV-a.

„«Salonul Național de Artă Decorativă Cotroceni 2014» își propune să continue într-un eveniment expozițional în care arta decorativă românească să se prezinte într-un format inedit, prin etalarea unei noi palete, concepute din punctul de vedere al viziunii artistice, al tehnicilor de lucru”, a declarat pentru NOI.md Valentina Rotaru, curatorul expoziției.

Galeria reunește lucrări din toate tehnicile artei decorative: tapiserie, imprimeuri textile, colaj textil, broderie, tehnici mixte, forme artistice decorative din metal, ceramică și sticlă, într-un număr total de 78. Obiectivul principal urmărit de către organizatori este „de a promova arta contemporană și de a valorifica potențialul creator al artiștilor”, potrivit Valentinei Rotaru.

Printre cei mai renumiți artiști prezenți la expoziție se numără: Nicolae Zîmbroianu, Zoița Crăciun, Daniela Frumușeanu, Sorin Pedestrașu, Valeriu Șușnea, Constantin Ovidiu Ionescu, Adrian Radu și mulți alții.

Expoziția este organizată de Ambasada Republicii Moldova în România, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, Universitatea de Arte, București. Aceasta va fi deschisă pentru publicul larg pînă pe 12 aprilie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?