Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Socialiştii cer Parlamentului majorarea pensiilor cu 20%

18 mar. 2015,, 16:00   Societate
3373 5
Социалисты требуют от парламента увеличения пенсий на 20%
Foto: trm.md
Partidul Socialiştilor din Moldova a solicitat Parlamentului majorarea pensiilor cu cel puţin 20% şi reducerea tarifelor la serviciile comunale, informează agenția "Infotag".

Astfel, circa 50 de membri şi susţinători ai partidului au scandat miercuri, în cadrul unei acţiuni de protest la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, unde aveau loc şedinţele comisiilor parlamentare, "Nu majorărilor de tarife!", "Opriţi creşterea preţurilor!", "Destul să furaţi!".

Deputatul PSRM, Ion Ceban, a spus că "guvernarea hoţilor şi bandiţilor, care au jefuit poporul de miliarde de lei, continuă să jefuiască şi mai departe".

„Ei reţin achitarea salariilor, majorează preţurile la produsele alimentare şi tarifele. Tot ei continuă să-i înjosească pe pensionari – au decis să indexeze pensiile cu doar 7,9%, în timp ce costul unor mărfuri şi unele tarife au înregistrat o creştere de la 30% pînă la 500%”, a spus Ceban.

"Hoţilor, în curînd va veni ziua în care va trebui să răspundeţi pentru toate! Destul să furaţi!", a adăugat el.

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, a menţionat că "guvernarea majorează doar tarifele, dar nu şi pensiile şi salariile".

Potrivit lui, "în acest context, socialiştii au cerut majorarea pensiilor cu cel puţin 20%".

Socialistul consideră că "banii necesari pentru majorarea pensiilor sînt, dacă ei nu i-ar fi furat, ar fi fost posibilă o majorare a pensiilor, suficientă pentru a le asigura oamenilor de vîrsta a treia nişte condiţii de viaţă demne".

Deputatul PSRM Oleg Lipschi a spus că "mereu sîntem alimentaţi cu tot felul de mituri şi unul dintre acestea este cel despre liberalizarea regimului de vize".

"Cîtă lume duce acum un trai mai bun datorită acestui regim liberalizat? Nimeni", s-a indignat deputatul, menționând că "cei care nu-şi puteau permite acest lux, acum tot nu călătoresc prin ţările UE".

"Astăzi, ni se propune un alt mit, chipurile, a fost lansată o conductă de gaz de alternativă. Ni se spune că ne-a venit gazul ieftin. Unde este acest "gaz ieftin" dacă tarifele nu încetează să crească?", a spus Lipschi.

El consideră că "alianţa aceasta nu este capabilă să dezvolte economia, ci doar să inventeze mituri şi să-i hrănească pe oameni cu poveşti".

Manifestanţii au ameninţat că "în cazul în care autorităţile nu vor auzi cerinţele poporului, acţiunea de protest va continua la alte instituţii de stat".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?