X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PL cere ca difuzarea filmului „Crimeea. Drumul spre Patrie” să fie interzisă în Moldova

18 mar. 2015,, 12:19   Politică
7972 47

PL cere ca difuzarea filmului „Crimeea. Drumul spre Patrie” să fie interzisă în Moldova
Foto: noi.md

Deputatul liberal Valeriu Munteanu a expediat un demers Ministerului Culturii, în care solicită interzicerea difuzării peliculei „Crimeea. Drumul spre Patrie” în Republica Moldova. Potrivit liberalilor, acest film documentar este un material de propagandă, realizat la comanda Kremlinului, notează NOI.md.

Autorul sesizării a ținut să precizeze că Republica Moldova respectă dreptul la opinie și la libera exprimare a tuturor, dar aceste drepturi nu acoperă și propaganda.

„Considerăm că prin difuzarea acestui film se atentează puternic la securitatea statului nostru, întrucît de 23 de ani, Federația Rusă ține sub ocupație regiunea de est a țării, iar astfel de material de propagandă vine să alimenteze și mai mult anumite sentimente de secesionism și în alte regiune ale statului nostru”, se arată în demersul expediat ministrului Culturii, Monica Babuc.

Deputatul a solicitat conducerii Ministerului să aplice prevederile Legii cu privire la cinematografie, din 2004, cu scopul neînregistrării acestui film în Registrul cinematografic din Moldova. Totodată, parlamentarul a cerut instituției să nu elibereze viză de exploatare a filmului, ceea ce va face imposibilă difuzarea peliculei în cinematografe și la posturile tv din țară.

Reacția liberalilor a fost provocată de proiecția filmului „Crimeea. Drumul spre patrie”, preconizată pentru ziua de astăzi. Difuzarea acestuia a fost, însă, suspendată din motive tehnice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?