Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Procurorii au reţinut un locotenent colonel de poliţie ce coopera cu traficanţii de droguri

17 mar. 2015,, 10:55   Societate
4108 1
Задержан подполковник полиции, сотрудничавший с наркодельцами
Foto: ria.ru
Procurorii au reţinut un locotenent colonel de poliţie ce coopera cu traficanţii de droguri, iar la MAI – persoana ce ocupa funcţia de colaborator operativ al Serviciului protecţie internă şi anticorupţie (SPIA).

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la un comunicat al Serviciului de presă al Procuraturii Generale, la învinuiţi au fost depistate droguri, bani dobîndiţi în urma realizării drogurilor, telefoane mobile utilizate la efectuarea tranzacţiilor ilicite.

De asemenea, a fost ridicat şi automobilul angajatului SPIA MAI, de model BMW 445i, cu numere de înmatriculare false, cu care ultimul se deplasa la serviciu, precum şi la efectuarea tranzacţiilor ilicite de droguri. Sarcina lui era de a acumula bani de la rudele persoanelor reţinute pentru trafic de droguri pentru ulterioara lor eliberare.

Angajatul SPIA mai este învinuit de procurori de instigare la dare de mită şi depăşirea atribuţiilor de serviciu. În anul 2010 poliţistul a fost condamnat pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, infracţiune comisă pe cînd activa în Direcţia antidrog a MAI. Însă, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, a fost restabilit în funcţie, fiind reîncadrat în serviciu direct în SPIA.

Procurorii anunţă că grupul criminal este format din 12 membri activi, dintre care 6 au fost reţinuţi în cursul anului trecut. Membrii grupului sînt învinuiţi de trecerea prin contrabandă peste frontiera vamală a Republicii Moldova a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor şi punerea acestora în circulaţie ilegală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?