Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

UE: "Ușa rămâne deschisă" pentru Islanda

13 mar. 2015,, 19:00   Externe
5104 2

Foto: zn.ua

Ușa Uniunii Europene "rămâne deschisă" pentru Islanda, a cărei renunțare la aderare nu este un pas înapoi pentru blocul comunitar, a declarat vineri o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Maja Kocijancic, relatează AFP.Este 'prerogativa Islandei să ia o decizie liberă și suverană privind modul de a continua relația cu UE', a menționat Maja Kocijancic.

'Islanda rămâne un partener important pentru UE', a adăugat ea, citând participarea la Spațiul Economic European și la Spațiul de liberă circulație Schengen. 'Ușa UE rămâne deschisă pentru Islanda', a dat ea asigurări.

Islanda a anunțat joi că își retrage candidatura pentru aderarea la Uniunea Europeană, la doi ani după venirea la putere a unui guvern eurosceptic de centru-dreapta care a promis să pună capăt acestui proces lansat în 2009.

În opinia Comisiei, aceasta nu afectează politica de extindere dusă de Uniune. Această politică a fost 'unul dintre cele mai mare succese' ale UE și 'continuă să fie una dintre politicile europene cele mai stabile', a apreciat Maja Kocijancic. 'Forța de atracție a UE se măsoară pe continent și în lumea întreagă', a declarat un alt purtător de cuvânt, Margaritis Schinas. 'Numeroase popoare și țări aspiră nu numai la aderarea la UE, dar de asemenea la valorile și drepturile de care se beneficiază în cadrul UE', a adăugat Margaritis Schinas.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?