Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Socialiştii au iniţiat crearea în Parlament a unei noi comisii de anchetă

13 mar. 2015,, 15:45   Politică
4069 1
Социалисты предложили создать новую следственную комиссию
Foto: socialistii.md
Partidul Socialiştilor (PSRM) a înregistrat în Parlament un proiect de hotărîre privind crearea unei comisii de anchetă cu scopul de a studia cazurile de construcţii neautorizate şi folosirea ilegală a terenurilor în Chişinău.

Deputatul din partea PSRM Grigore Novac a relatat agenției "Infotag" că necesitatea de a crea comisia este legată de cazurile frecvente de construcţii neautorizate.

"Există cazuri cînd lucrările de construcţie sînt interzise prin decizie de judecată, însă acestea continuă. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, MAI şi Procuratura nu întreprind nimic. Este evident că în aceste scheme sînt implicaţi funcţionari de rang înalt", consideră deputatul.

Potrivit deputatului, "lacunele" din legislaţie permit administraţiei companiilor de construcţie să evite răspunderea penală pentru construcţia ilegală.

"Există cazuri cînd compania legalizează terenul pe care se construieşte un bloc de locuit, în lipsa documentelor necesare. În unele cazuri li se aplică amenzi mizere. PSRM este dispus să discute cu deputaţii alte măsuri pentru stoparea construcţiilor ilegale. Urmează de stabilit ce le opreşte pe organele de drept şi funcţionarii de stat să lupte cu fărădelegile. Dacă este necesar de modificat legislaţia, noi sîntem deschişi pentru dialog cu alte fracţiuni", a spus Novac.

Conform documentului, comisia va fi compusă din nouă membri, care în decurs de 45 de zile vor efectua verificări şi vor întocmi un raport privind situaţia din Chişinău.

Anterior, la iniţiativa socialiştilor, în Parlament a fost creată comisia de anchetă privind situaţia de pe piaţa valutar-financiară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?