X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Turcia este dispusă să majoreze volumul investițiilor și comerțului cu Moldova

12 mar. 2015,, 17:30   Economie
4550 0

Турция готова увеличить объем инвестиций и торговли с Молдовой
Foto: gov.md

Turcia este dispusă să majoreze volumul investițiilor și comerțului cu Republica Moldova. Această disponibilitate a fost anunțată de către ambasadorul Turciei în Republica Moldova, Mehmet Selim Kartal, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Chiril Gaburici, relatează NOI.md.

Diplomatul turc a spus că Turcia va continua să investească în țara noastră, considerînd că ea are un mare potențial pentru atragerea în republică a unui număr mai mare de investitori. Mehmet Selim Kartal a menționat că Moldova dispune de specialişti calificaţi şi de forţă de muncă eficientă, dar deosebit de atractivă este pentru investitorii turci şi poziţia geografică a Moldovei, distanţa dintre cele două ţări fiind mică.

Diplomatul turc l-a felicitat pe Chiril Gaburici cu ocazia numirii în funcția de prim-ministru și a declarat că Ankara este deschisă pentru inițierea cooperării cu Chișinău în diverse domenii.

Părțile au discutat chestiunile legate de cooperarea bilaterală, atragerea investițiilor, consolidarea cadrului juridic și reformarea justiției. Interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind intensificarea cooperării moldo-turce, menționînd necesitatea ratificării cît mai urgente a Acordului de comerț liber dintre ambele țări, semnat la 11 septembrie 2014.

Chiril Gaburici a spus că Chișinăul apreciază foarte mult dialogul şi relaţiile între Moldova și Turcia, precum și a optat pentru o colaborare mai activă între ambele țări în vederea creării condițiilor favorabile pentru investitorii turci în Moldova.

De menționat că de la 1 iunie 2014 cetăţenii Moldovei care deţin un paşaport simplu sau biometric valabil, pot intra, ieşi, tranzita şi rămîne temporar în Turcia, fără viză, pentru o perioadă de pînă la 90 de zile, în decurs de 6 luni de la data primei intrări.

Mehmet Selim Kartal este ambasador la Chişinău începînd cu 1 ianuarie 2012.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?