Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1389
Preşedintele stiri: 4015

Moldova mizează pe ajutorul Suediei în sporirea capacităţilor funcţionale ale Parlamentului

12 mar. 2015,, 15:30   Politică
3165 0
Молдова рассчитывает на помощь Швеции для повышения возможностей парламента
Foto: trm.md
Moldova mizează pe ajutorul Suediei în modernizarea capacităţilor instituţionale şi funcţionale ale Parlamentului. Declarația a fost făcută de preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul întrevederii cu şeful Riksdagului Suediei, Urban Ahlin, în cadrul festivităţilor de la Vilnius (Lituania) cu prilejul celor 25 de ani ai independenţei Lituaniei, relatează agenţia "Infotag" cu referire la Serviciul de presă al Legislativului.

Candu a argumentat acest lucru prin "necesitatea modernizării capacităţilor şi metodelor de care dispune Parlamentul pentru informarea cetăţenilor despre avantajele integrării europene a ţării".

Colegul suedez a exprimat disponibilitatea de a ajuta Moldova în îmbunătăţirea funcţionării Parlamentului, pentru ca activitatea acestuia "să devină mai transparentă, iar oamenii să înţeleagă cum lucrează Parlamentul, cum se adoptă legile şi ce se discută în Parlament".

Cursul european al Moldovei a făcut obiectul discuţiilor şi la întrevederea lui Candu cu preşedintele Senatului Poloniei, Bogdan Borusewicz.

"Polonia va sprijini în continuare parcursul european al Republicii Moldova, important este să demonstraţi consecvenţă în realizarea acestuia. Republica Moldova a fost lider în Parteneriatul Estic şi ar trebui să continue în acelaşi ritm", a spus Borusewicz, invitându-l pe spicherul moldovean să viziteze Polonia.

Candu a mulţumit pentru sprijinul constant şi activ din partea Poloniei, salutînd caracterul special al relaţiilor interparlamentare ale celor două ţări.

Oficialii au mai discutat şi despre activitatea Adunării Parlamentare Republica Moldova - Republica Polonă, care va avea loc pînă la sfîrşitul primăverii, la Cracovia. În cadrul acesteia, deputaţi moldoveni şi polonezi vor discuta proiecte ce reprezintă interes bilateral, precum şi subiecte legate de implementarea Acordului de asociere şi a celui de liber schimb aprofundat şi cuprinzător. Potrivit spicherului, la dezbateri urmează a fi invitaţi şi cîte un reprezentant din regiunea transnistreană şi din UTA Găgăuzia.

El a confirmat fermitatea Chişinăului de a continua realizarea reformelor pentru apropierea de UE.

„E timpul să trecem de la cuvinte frumoase la fapte şi urmează să implementăm unele reforme dureroase, dar importante pentru ţară”, a spus Candu, solicitînd sprijinul factorilor de decizie din Polonia în vederea transferului de bune practici pentru reorientarea producătorilor moldoveni spre pieţele de desfacere europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?