X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Concert de muzică maghiară, cu ocazia aniversării Revoluţiei

12 mar. 2015,, 16:45   Societate
4500 0

Foto: kulugyminiszterium.hu

Ambasada Ungariei în Republica Moldova organizează un concert de muzică populară maghiară, susţinut de formaţia „Tarisznyás”, care va avea loc în sala de concerte a Biroului Relaţii Interetnice, relatează NOI.md cu referire la un comunicat al Ambasadei.

Membrii formaţiei sînt fondatorii mişcării Tanchaz (Dance – house), care a apărut la sfîrșitul anilor '70 în Transilvania. Scopul mișcării era de a colecta şi a populariza muzica maghiară populară şi muzica vocală şi instrumentală.

Szép Gyula, în calitate de director al Instituţiei Culturale din Székelyudvarhely, la sfîrșitul anilor '70 a fondat formaţia de dans folcloric „Venyige” (viţa de vie) şi a evoluat în cadrul acestei formaţii. Începînd cu 1998, Szép Gyula este director al Teatrului de Operă Ungară din Kolozsvár.

Kostyák Alpár şi-a început cariera în grupul „Bodzafa” (boz) din Kolozsvár. După absolvirea academiei muzicale, a devenit profesor şi a evoluat în cadrul formaţiei „Barazda” (brazdă). Din anul 1994 este redactor musical la televiziunea naţională.

Bardocz Sándor a absolvit Şcoala de Muzică şi Artă din Marosvásárhely, apoi a studiat istoria şi filosofia la Universitatea Babes-Bolyai University din Kolozsvar. Începînd cu 1991, este redactor la televiziunea naţională.

Solista formaţiei Bárdos Réka este profesor la şcoala primară, dar a obţinut şi grad ştiinţific în istorie.

Membrii formaţiei cîntă împreună din 1992. Eu au evoluat în multe părţi ale lumii la diverse evenimente: concerte, festivaluri, recepţii, dar şi la şcoli şi biserici. Au interpretat muzica populară maghiară în Ungaria, Slovacia, Polonia, Rusia, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Finlanda, Suedia şi Elveţia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?