Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Companiile din Moldova vor putea activa fără ștampile

12 mar. 2015,, 14:45   Societate
5751 0
Компаниям Молдовы разрешат работать без печати
Foto: advokat.kz
În Republica Moldova va fi anulată obligațiunea de a avea ștampilă la înregistrarea companiilor. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Chiril Gaburici la ședința de miercuri a Guvernului, informează NOI.md.

Șeful Executivului a amintit că în categoria „deschiderea afacerii” din ratingul „Doing Business” elaborat de Banca Mondială Moldova a urcat pe locul 35 în lume, ceea ce este un rezultat foarte bun. Totodată, premierul consideră că țara noastră își poate îmbunătăți pozițiile, dacă va anula obligativitatea ștampilei la înregistrarea întreprinderilor.

Potrivit lui Chiril Gaburici, inutilitatea ștampilei devine foarte evidentă în condițiile implementării active a semnăturii electronice și promovării guvernării electronice. Însă atunci cînd un agent economic sau o companie își deschide o afacere, ei sînt obligați să plătească pentru ștampilă, aceasta fiind solicitată și pentru obținerea multitudinii de acte permisive, inclusiv la lichidarea afacerii. Potrivit premierului, costul ștampilei constituie 30% din costul total al deschiderii unei întreprinderi, conform „Doing Business”.

Chiril Gaburici a subliniat că obligativitatea ștampilei trebuie eliminată din legislație, ceea ce va simplifica viața companiilor și va fi salutat de mediul de afaceri. Premierul a dispus ca Ministerul Justiției în comun cu Ministerul Economiei să prezinte în termen de o lună proiectul de lege respectiv, în baza materialelor elaborate deja de membrii Consiliului economic de pe lîngă prim-ministrul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?