Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Opoziţia critică pasivitatea Parlamentului, care nu desfăşoară şedinţe plenare

12 mar. 2015,, 12:30   Politică
4334 6
Оппозиция критикует бездеятельность парламента, который не проводит пленарные заседания
Foto: gagauzinfo.md
Deputaţii din Partidul Socialiştilor şi Partidul Liberal au criticat pasivitatea Parlamentului, care a decis să nu desfăşoare şedinţe plenare săptămîna aceasta.

Potrivit agenţiei "Infotag", preşedintele Partidului Socialiştilor (PSRM), Igor Dodon, a presupus în reţelele de socializare că acest lucru e cauzat de "panica autorităţilor" şi incapacitatea coaliţiei de guvernare de a rezolva probleme de importanţă naţională.

"Ţara este fără politică fiscală şi fără buget, agricultorii sînt la pămînt fără nicio susţinere din partea statului şi nu au cu ce începe lucrările de primăvară, în domeniul protecţiei sociale se confirmă probleme sistemice cu neachitarea la timp a pensiilor şi ajutoarelor sociale, este evidentă instabilitatea pe piaţa valutară şi cea bancară, însă majoritatea parlamentară (PLDM, PD şi PCRM) nici nu are de gînd să se apuce de lucru. Aţi împărţit funcţiile, dar cînd o să vă ocupaţi de necesităţile şi problemele cetăţenilor?", s-a adresat liderul partidului de opoziţie colegilor din Parlament.

Potrivit lui, situaţia necesită întreprinderea acţiunilor imediate, însă, din cauza lipsei de profesionalism şi constrîngeri subiective din partea regimului oligarhic, suferă cetăţenii de rînd.

Prim-vicepreşedintele Partidului Liberal (PL) Anatol Şalaru consideră că Parlamentul nu-şi va relua activitatea pînă cînd premierul Chiril Gaburici nu va susţine examenul de bacalaureat.

"Probabil că Parlamentul aşteaptă ca Gaburici să dea bacul, ca mai apoi să ne poată prezenta diploma", a scris el în reţelele de socializare.

Anterior în presă apăruse informaţia că Gaburici a picat examenele de bacalaureat în timp ce studia la liceu şi universitate. Potrivit premierului, atunci examenele de bacalaureat nu erau obligatorii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?